Volt egyszer egy jó barát

+ Varga László Emlékére

+ Varga László Emlékére

Hogy éled meg Laci emlékét?

2015. október 11. - Varga László barátai

vargalaci.jpgKedves Olvasó Barátunk!

Egy szorosabb baráti kör vagyunk, akik úgy láttuk jónak, hogy egy esélyt adjunk a találkozásra ezen a felületen. Sokan vagyunk, akik szerettük Lacit, és amióta elment azóta sok minden feljön a vele való találkozásokból. Vannak közösen megélt örömeink, és vannak tapasztalataink a küzdelmeiről is. Van, aki csak egy szóra emlékszik tőle, van, aki egy kedves mosolyra, de van, aki egy könnyre, és van, aki egy elhúzódó fájdalomra. Talán általunk is kimondhatja még egyszer mindazt, amit tőle hallottunk, és most már ránk van bízva. Talán ezen a fórumon jobban megismerhetjük, hogy ki is volt. Laci, egy megismételhetetlen ember volt. Az, hogy elment még egyedibbé teszi őt most számunkra. Rövid idő alatt sokat hagyott ránk. Most ezt szemléljük. Legyetek társaink a közös emlékezésben, ami nem emlék ápolás, hanem élő emlékezetté, köztünk élő Lacivá akar lenni. 

RIP Laci, élj tovább közöttünk!

ps. hozzászólásodban te is gazdagíthatod közös tapasztalatunkat. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vargalaszlorip.blog.hu/api/trackback/id/tr807959190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elemi1985 2015.10.12. 08:36:17

LACI DRAGA. Emlekeim messze nyulnak vissza veled, de teged azota se feledtelek el. Most meg aktualisabb, hogy felidezzem magamban azt, hogy te is voltal remenykedo gyerek. Abban biztunk, hogy mindig vigyaznak rank. Most Rad font vigyaznak, mert mi lent mar nem tudunk.

invitam_tamas 2015.10.12. 16:08:05

Nincs sok emlékem tőle, vele, de ami van, más emberré tett. Megtanított küzdeni. Egyszer beszélgettünk és az is csak maximum 4 óráig tartott, de az a 4 óra az életemből felejthetetlen. Nem megvígasztalt, hanem talpra állított.

Franciska Csáti 2015.10.14. 07:00:15

Kedves jezsuiták! Én úgy gondolom, hogy már van tudomásotok arról, hogy van nekem egy nagyon nagy, tisztelt szeretett szentem, aki nem más, mint XAVÉRI SZENT FERENC! Nem tudhatom, hogy mennyire néztek butának, ha azt mondom, amit a szívemben, lelkemben érzek, elmémmel felfogok, én minden jezsuitában egy kicsi Xavéri Szent Ferencet látok!
A lelkemet túlcsorduló öröm töltötte/öntötte el most, amikor látom, érzem hogy él Varga László jezsuita atya neve és lelke!
Érdemes elmerülni a betűk és számok tengerében, mert ezek mindenkiről és mindenről mindent elmondanak! Xavéri Szent Ferenc példája: "Tanulj, légy szorgalmas!" Mindenképpen a könyvek könyve, a "BIBLIA" kell, hogy az első és utolsó tankönyvünk legyen, mert a benne található betűk és számok mind Isten szava hozzánk, mind nekünk szólnak: "Ó KÖNYVEK KÖNYVE BIBLIA, ISTENNEK HOZZÁNK ÍRT SZAVA. TE TISZTA FORRÁS ADD NEKÜNK ISTEN IGÉJÉT ÉRTENÜNK!" (...)

elemi1985 2015.10.14. 11:41:14

Franciska, köszönöm, amit írtál! Eszembe juttatott ez sok mindent, ami Lacival kapcsolatos. Ezeket a dolgokat nem könnyű kifejezni, de jó élni velük, belőlük. Mennyire tudta erősíteni a lelket bennem, ha találkoztunk. Tényleg igazi misszionárius volt ő sokszor a mindentől távoli lelkemnek.

Franciska Csáti 2015.10.14. 19:58:35

Xavéri Szent Ferenc állandó imádsága: "Lelkeket, lelkeket adj nekem Uram!"
... Én személyesen nem találkoztam "LACI" atyával, sőt mi több, én már csak akkor tudtam meg, hogy Ő van, amikor olvastam, hogy eltűnt. Mégis, ennek ellenére igenis tökéletesen ismerem Őt, ismerem úgy, mint ahogy ismerem nagy szentemnek a drága lelkét, nevét úgy egészben, ahogy a jó Isten megteremtette ŐKET!

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2015.10.18. 03:22:59

Az én számomra teljesen abszurd a halála, és lehetünk még ezzel így néhányan - képtelen vagyok személyes élményt leírni ide; előbb fel kell fognom, hogy ez az egész visszavonhatatlanul megtörtént.

csaba carmarthen 2016.06.25. 00:12:32

ebben semmi abszurd es erthetetlen nincs....
archive.org/stream/worksseraphicfa00frangoog#page/n268/mode/2up
Works of St Francis of Assissi
Washbourne kiado,1882
XIII.
248. oldal es kovetkezok...

csaba carmarthen 2016.11.21. 23:48:00

jezsuita.blog.hu/2016/11/21/a_papszentelesre_keszites_elemei_szamomra#comment-form

csaba carmarthen [Profil] [Kilépés] [Radar]

Komment szövege:

A Tűz....

..a világnak adom az Imahadjárat (22) imáját a Katolikus Papság részére, hogy imádkozzák:

“Ó, szeretett Jézusom,
Add, hogy erős legyek és add, hogy irántad való szeretetem lángoljon a napom minden pillanatában
Soha ne hagyd, hogy az irántad való szeretetem lángja pislákoljon vagy kialudjon
Soha ne engedd, hogy elgyengüljek a kísértés jelenlétében
Add meg nekem a szükséges kegyelmeket, hogy tisztelni tudjam elhivatottságomat, önfeláldozásomat és hűségemet
És, hogy fenn tudjam tartani a Hagyományos Katolikus Egyház tanításait
Felajánlom Neked hűségemet minden időben
Elkötelezettséget fogadok, hogy harcolok a te hadseregedben, hogy a Katolikus Egyház ismét feltámadjon dicsőségben, hogy örömmel fogadjon Téged, drága Jézus, amikor újra eljössz. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/01/imahadjarat-22-ima-a-katolikus-papsag-reszere/

4147 karaktert írhatsz még.

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!

Összekötés Komment küldése
süti beállítások módosítása